Επιστημονική Υπεύθυνη του κέντρου

Καραμπά Αργυρώ

Θεραπεύτρια λόγου & Ομιλίας - Ειδική Παιδαγωγός

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στα Βόρεια Προάστια.

Είμαι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του τμήματος Λογοθεραπείας  ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου με την πτυχιακή της εργασία με θέμα: «Ειδική Αγωγή των Εκπαιδεύσιμων παιδιών με Νοητική Στέρηση» και αριστούχος απόφοιτος με υποτροφία του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας- Παιδοκομίας στην Αθήνα.

Είμαι συγγραφέας των βιβλίων με τίτλο:

“ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΌ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ”

“ ΟΤΑΝ ΤΟ Σ ΚΑΙ ΤΟ Ζ ΕΓΙΝΑΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ”

“ ΟΤΑΝ ΤΟ Β ΚΑΙ ΤΟ Δ ΕΓΙΝΑΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ”

“ ΟΤΑΝ ΤΟ Ρ ΚΑΙ ΤΟ Λ ΕΓΙΝΑΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ”

“ ΟΤΑΝ ΤΟ Φ ΚΑΙ ΤΟ Θ ΕΓΙΝΑΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ”

“ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣΥΝΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ”

“45 ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ”

“ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΠΑΙΔΙΑ 0 ΕΩΣ 3 ΧΡΟΝΩΝ”

“ Εκπαιδείοντας τη σχολική ετοιμότητα των παιδιών”

και αρκετά ακόμη. Είμαι διαχειρίστρια του ιστολογίου «Γράφω Φωνήματα».  Επίσης, είμαι επιστημονικός συνεργάτης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Γνωρίζω την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και το σύστημα Braille. Έχω εκπαιδευτεί στη χρήση εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας PECS και στις μεθόδους SENSORY INTEGRATION, TEACCH και ABA.

Έχω λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές συντονισμού και προσανατολισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεργάζομαι με αναπτυξιολόγους, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επισκέπτες υγείας για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των σύνθετων γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δυσκολιών.

© 2010 - 2013 γραφωνηματα.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση του περιεχομένου του site, καθώς και η αναπαραγωγή του με οποιοδήποτε μέσο.